A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

ОБЕРЕЖНО: чадний газ!

Дата: 21.10.2021 16:10
Кількість переглядів: 629

 

Обережно: чадний газ!

АТ «Вінницягаз» нагадує: найбільшу кількість отруєнь чадним газом спричиняє порушення тяги в димових та вентиляційних каналах. Від їх справності та належної роботи залежить Ваша безпека, життя та здоров`я! Чадний газ не має ні запаху, ні кольору, ні смаку, надзвичайно отруйний, смертельно небезпечний.

При несправних димоходах та вентканалах шкідливі продукти горіння не виводяться назовні, накопичуються в приміщенні.

Вимоги безпечної експлуатації димових і вентиляційних каналів житлових і громадських будинків визначені Правилами безпеки систем газопостачання.

Згідно чинного законодавства відповідальність за стан димових та вентиляційних каналів у багатоквартирних житлових будинках покладається на керівників житлово-експлуатаційних організацій, голів житлових кооперативів, ОСББ, у приватних будинках - на власників.

Аби димовентиляційна система працювала належним чином її треба періодично обстежувати, прочищати і ремонтувати. Для цього власники чи балансоутримувачі будівель і споруд мають залучати спеціалізовані організації, які мають ліцензію, підготовлений персонал та необхідне обладнання.

Димові та вентиляційні канали мають обстежуватися одночасно, двічі на рік (перед початком опалювального сезону та після його закінчення), а ті, що працюють сезонно – один раз на рік. Димоходи із перетином, меншим за перетин димовідвідного патрубка газового приладу, мають обслуговуватись щонайменше кожні 2 місяці.

Дотримуйтесь елементарних правил:

  • Перевіряйте тягу в димових та вентиляційних каналах перед увімкненням та під час роботи газових приладів. Якщо тяга відсутня або зворотна, газові прилади слід вимкнути і негайно викликати спеціалістів. До усунення несправностей використовувати газові прилади заборонено.

  • Під час роботи обладнання забезпечте постійний приплив свіжого повітря (відкрийте вікно чи кватирку). Це потрібно для повного згорання природного газу та недопущення накопичення в приміщенні чадного газу; 

  • Не змінюйте конструкцію димових та вентиляційних каналів, не заклеюйте вентиляційні решітки.

  • Своєчасно перевіряйте та прочищайте димові та вентиляційні канали. Не допускайте їх засмічення, обмерзання чи захаращення сторонніми предметами.

  • Заборонено використовувати електровитяжку у приміщеннях, де працюють димохідні газові котли та колонки, щоб не створити зворотну тягу.

  • Не використовуйте газові прилади не за призначенням, зокрема плити для обігріву квартири.

  • Не можна користуватись приміщеннями, де встановлені газові прилади, для сну і відпочинку.

  • Заборонено проводити самочинне встановлення, заміну і ремонт газового обладнання, вносити зміни в конструкцію газових приладів.

  • Встановіть сигналізатор загазованості, який виявляє небезпечні концентрації чадного та природного газу і повідомить вас про небезпеку.

  • Зверніть увагу, що тяга у димових та вентиляційних каналах погіршується при вологій та вітряній, а також спекотній погоді. В окремих випадках може утворитися так звана зворотна тяга, що особливо небезпечно!

Будьте обережні! Дотримання правил безпеки збереже життя та здоровя вам і вашим близьким.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь