A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Безпека праці під час жнив

Дата: 27.07.2021 16:37
Кількість переглядів: 434

Фото без опису

 

Бершадське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області нагадує керівникам сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств агропромислового комплексу про необхідність посилення уваги за дотриманням вимог чинного законодавства з охорони праці при проведенні робіт зі збирання врожаю 2021 року.

Аналіз нещасних випадків, які сталися протягом останніх років на підприємствах аграрного сектору свідчить, що через невиконання вимог інструкцій з охорони праці, порушення вимог безпеки під час експлуатації машин, механізмів, виробничого устаткування та порушення правил дорожнього руху травмуються водії, підсобні робітники, трактористи–машиністи сільськогосподарського виробництва та інші категорії працівників.

З метою попередження травматизму працівників, зайнятих на роботах сільськогосподарського призначення, під час зернозбиральних робіт необхідно:

1.    Своєчасно проводити інструктажі з охорони праці з усіма працівниками, які беруть участь у збиранні врожаю. Інструктажі проводять інженерно-технічні працівники, які у встановленому порядку пройшли відповідне навчання і мають відповідне посвідчення.

2.    Допускати до роботи на тракторах та комбайнах механізаторів віком не молодше 18 років, які пройшли медогляд, навчання та інструктаж з охорони праці та пожежної безпеки і мають посвідчення на право керування сільськогосподарською технікою відповідної категорії.

3.    Зернозбиральні комбайни та інша техніка, яка залучається до роботи, має бути зареєстрована та пройти відповідний обов’язковий технічний контроль.

4.    Розробити схеми руху транспорту по території та на полях господарства з визначенням дозволених та заборонених напрямків руху.

5.    Ознайомити під розписку всіх водіїв та механізаторів із безпечними маршрутами руху транспортних засобів.

6.    Обладнати місця короткочасного відпочинку та вживання їжі, майданчиків для зберігання техніки та паливно-мастильних матеріалів.

7.     Укомплектувати всі робочі місця, трактори та зернозбиральні комбайни медичними аптечками першої допомоги, знаками аварійної зупинки, інструментом та первинними засобами пожежогасіння.

8.    Перевірити огородження всіх обертових частин сільськогосподарських машин і механізмів.

9.    Підготовити земельні ділянки для роботи машинно-тракторних агрегатів, перевірку наявності провисання проводів ліній електропередач.

10. Забезпечити всіх працівників, які будуть зайняті на жнивах, спецодягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту згідно з існуючими нормами.

 

Самі ж працівники під час зернозбиральних робіт, відповідно до ст. 14 Закону України «Про охорону праці» зобов’язані: дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь – яких робіт чи під час перебування на території підприємства, знати і виконувати вимоги нормативно – правових актів з охорони праці, правила поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, користуватися засобами колективного та індивідуального захисту, проходити у встановленому законодавством порядку попередні та періодичні медичні огляди. Працівник несе безпосередню відповідальність за порушення зазначених вимог.

 

Сподіваємось, що виконання вимог охорони праці та належна організація робіт дадуть змогу провести жнива – 2021 без нещасних випадків, дорожньо-транспортних пригод та аварій.

 

 

Страховий експерт з охорони праці

Бершадського відділення

управління виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України

у Вінницькій області

І.Рутковський

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь